Pilot Bevolkingsregister Barneveld

Bevolkingsregisters 1850-1920 ontsluiten

In de bevolkingsregisters werden de inwoners van de gemeente Barneveld per adres bijgehouden. Deze registratie begon in 1850 en eindigde in 1920, toen men overging op het gebruik van gezinspersoonskaarten.

In de bevolkingsregisters staan mensen per adres vermeld. Het kan dus voorkomen, dat mensen meerdere keren in de registers voorkomen, omdat ze verhuisd zijn. Van mensen werd geboortedatum, geboorteplaats, beroep en de onderlinge gezinsverhoudingen vermeld. Wie was het hoofd van het gezin, wie waren de kinderen of andere familieleden. Daarnaast werden inwonende personeelsleden ook in het bevolkingsregister vermeld. Ook kan men in de bevolkingsregsters vinden waarvandaan mensen naar een adres kwamen en eventueel wanneer zij waarnaartoe verhuisden.

Een deel van de bevolkingsregisters is al ingevoerd, maar de gegevens zijn niet compleet. In dit project voeren wij de ontbrekende namen, geboortedata, geboorteplaatsen en beroepen in van mensen, zodat het gehele bevolkingsregister voor onderzoekers digitaal toegankelijk wordt.

Wilt u deelnemen aan dit project? Dan kunt u zich aanmelden via de knop aan de rechterkant van deze pagina. Lees voor het invoeren de invoerinstructies door.
Voor het invoeren kunt U het beste werken met de Chrome of Microsoft Edge browser.

N.B.
LET OP bij de dienstboden: in het register staat meestal 'meid'. In de beroepenlijst kiest u dan voor dienstbode.

 

Aanmelden voor dit project

Statistieken

Oefenen

Deelnemers

K. Jongeling
Projectleider
K. Jongeling
Controleur
Gert Kornet
Controleur
T. Brink, van den
Controleur
20 deelnemers
Vrijwilligers