1. Bestelinstructie


1.1 Wilt u foto’s of kaarten digitaal ontvangen?

Soms kunt u direct een kopie downloaden, soms kunt u een kopie via het winkelwagen-icoon bestellen.

Bestelde afbeeldingen ontvangt u binnen een week. Als wij verwachten dat het langer gaat duren, nemen wij vooraf contact met u op. Hebt u de bestelling sneller nodig? Belt u dan, nadat u de bestelling geplaatst hebt, met telefoonnummer 14 0342 (Barneveld) of 14 0318 (Ede). Als u de bestelling plaatst, ontvangt u automatisch bericht over de bestelling.

De bestelde documenten worden per mail of via een downloadlink opgestuurd.

Een aantal afbeeldingen kunt u niet downloaden of bestellen:

  • Is bij de beschrijving van de aangegeven dat de auteursrechthebbende nabestellingen wil afhandelen? Neemt u dan zelf contact op met de auteursrechthebbende; deze handelt de bestelling daarna voor u af.
  • Afbeeldingen waarover we (nog) geen afspraken met de auteursrechthouder hebben, kunt u niet bestellen.
  • Meer informatie over auteursrecht vindt u op www.auteursrecht.nl

U ziet wel een beschrijving, maar geen afbeelding van de topografische kaart?

Dan is de kaart nog niet digitaal beschikbaar. U kunt de kaart wel inzien in de studiezaal. Wilt u een kopie van deze kaart laten maken, dan kunt u contact opnemen met Gemeentearchief Ede of Barneveld: info@ede.nl of gemeentearchief@barneveld.nl


1.2 Kwaliteit van de afbeelding

Onze afbeeldingen zijn goed genoeg om via het beeldscherm te bekijken en zelfs in te zoomen, maar niet altijd goed genoeg om direct te gebruiken voor bijvoorbeeld drukwerk. Foto’s en kaarten worden soms getoond met een watermerk. Er is gekozen voor deze manier van aanbieden in verband met misbruik van mogelijke auteursrechten en het voorkomen van oneigenlijk gebruik van de digitale afbeelding.

De afbeelding die u bij uw bestelling ontvangt, is van dezelfde kwaliteit en zonder watermerk. Op verzoek kunnen foto’s opnieuw gescand worden op 300 dpi of hoger. Hier zijn kosten aan verbonden, zie het tarievenoverzicht van Barneveld en het tarievenoverzicht van Ede op onze website.


1.3 Wilt u archiefstukken digitaal ontvangen?

Is een stuk nog niet digitaal beschikbaar dan kunt u dit aanvragen via het icoon Digitaliseren op verzoek. Is dit icoon niet aanklikbaar dan komt dit stuk niet in aanmerking voor digitalisering.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang van uw aanvraag. Na digitalisering worden de scans gekoppeld aan het inventarisnummer (tenzij wetgeving dit niet toelaat). Ze zijn dan voor iedereen beschikbaar via Archieval.