Bestelinstructie

U kunt bij het Gemeentearchief Ede kopieën bestellen van de afbeeldingen uit de fotocollectie van Barneveld, de fotocollectie van Ede en de kaartcollectie van Ede. Is bij de beschrijving van de foto aangegeven dat de auteursrechthebbende nabestellingen wil afhandelen? Neemt u dan zelf contact op met de auteursrechthebbende; deze handelt de bestelling daarna voor u af.

Levertijd en facturering


Wij voeren de bestelling binnen een week uit. Als wij verwachten dat het langer gaat duren, nemen wij vooraf contact met u op. Hebt u de foto’s snel nodig? Belt u dan, nadat u de bestelling geplaatst heeft, met telefoonnummer 14 0342 (Barneveld) of 14 0318 (Ede).
Als u de bestelling plaatst, ontvangt u automatisch bericht van gemeentearchief@ede.nl over de bestelling.

De bestelmogelijkheden en tarieven voor Gemeentearchief Barneveld en voor Gemeentearchief Ede zijn hetzelfde. De bestelde documenten worden per mail of via een downloadlink opgestuurd.

Kwaliteit van de afbeelding


Alle foto’s en kaarten worden gescand met een resolutie van tenminste 200 dpi. De afbeelding op de website wordt met een lagere kwaliteit weergegeven. Dit betekent dat de afbeelding goed genoeg is om via het beeldscherm te bekijken en zelfs in te zoomen, maar niet goed genoeg om direct te gebruiken voor bijvoorbeeld drukwerk. Ook wordt de afbeelding getoond met een watermerk. Er is gekozen voor deze manier van aanbieden in verband met misbruik van mogelijke auteursrechten en het voorkomen van oneigenlijk gebruik van de digitale afbeelding.

De afbeelding die u bij uw bestelling ontvangt, is met een kwaliteit van 100% van het gescande origineel. Op verzoek kunnen foto’s opnieuw gescand worden op 300 dpi of hoger. Hiervoor wordt € 16,75 per kwartier in rekening gebracht, op basis van nacalculatie. Dit komt boven de kosten voor de bestelling.

Wilt u een afbeelding publiceren?


Neem dan contact op met Gemeentearchief Barneveld of Ede: gemeentearchief@barneveld.nl of gemeentearchief@ede.nl.

U ziet wel een beschrijving, maar geen afbeelding van de topografische kaart?


Dan is de kaart nog niet digitaal beschikbaar. In dat geval is de afbeelding wel in te zien in de studiezaal van het Gemeentearchief Ede. Wilt u een kopie van deze kaart laten maken, dan kunt u contact opnemen met de gemeentearchivaris: gemeentearchief@ede.nl